Basgitarr Tillbehör

Bas gitarr tillbehör är avgörande för alla basister konfigurera, och vid Gear4music.se.com har vi alltid ett brett utbud lägga till ons i lager. Om du börjar bara med bas, we got komplett tillbehör Paketerbjudanden för nybörjare såväl som undervisning DVD.

View All Information

Mest populära bas tillbehör

Ljudet av bas

Hur är ljudet av en bas som skapats?

Med elgitarr, är de två viktigaste delarna av en bas strängarna och pickups. Vibrationer från strängarna som mottas av mikar, vilket gör dem till elektroniska signaler. Dessa överförs sedan till en förstärkare, vilket skapar ljudet.

Alla bas fungerar i allmänhet på samma sätt, även om det material som de görs och formen kan ha en betydande inverkan på vilken typ av ljud som de producerar och vilka musikgenre de är bäst lämpade att spela.

Effekten av trä på bas-ljud

Majoriteten av basar är solidbody, vilket innebär att det finns inget utrymme inuti kroppen av gitarr att tillåta ljud till återspeglas naturligtvis med akustiska instrument. De billigaste solidbodys är vanligtvis gjorda av mjukare woods-ply eller plast, med hårda träslag som lönn, rosewood och mahogny används på dyrare modeller. Vad beträffar solidbody bas, mahogny producerar en tät och woody ljud och passar väl med country och blues stil av musik.

Rosenträ anses å andra sidan i allmänhet att skapa ett mer metalliskt ljud som är rik och komplex i både höga och låga register. Under tiden lönn har en plattare ton som kan fungera särskilt bra när du spelar vid ett högt volym.

Hollowbody Elbas används, men är främst för dem som åtnjuter jazz och folkmusik, som de skapar en dämmaree, mer akustiska ljud bättre lämpade för denna typ av spelar.

Bas gitarr Nyheter

BOSS lanserar GT-1B bas effektprocessorn

Kort om utrymme? Behöver ett helt bibliotek av toner på fötterna? BOSS nya GT-1B bas effektprocessorn har alla grunder som omfattas.... Mer »

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 sträng stränginstrument med greppband och bandlös basgitarr

Okonventionella är vad Ibanez gör bäst, SRAS7 ger bäst av båda världar till moderna musiker med dess kombination fretless och Bandad Greppbrädas,... Mer »

SJC och Tre Cool presentera Mike Dirnt anpassade Kit för jul

I en gemensam design insats, SJC Custom Drums och grön dag trummisen Tre Cool har utformat en anpassade trumset att matcha band kompis Mike Dirnt signatur bas... Mer »

Gear4music kommer Stocking Gibson 2017 utbud

Föra ett vibrerande stänk av färg, variationer på klassiska modeller och oöverträffad ton, Gear4music är stolta över att beståndet intervallet Gibson 2017.... Mer »

Fender släpper ny gitarr Tuning App

Fender lanserar sin nya app " Fender Tune", en app som är avsedd för nybörjare och proffs är lika... Mer »