Orkesterinstrument

Upptäck ett utbud av stråk- och blåsinstrument och tillbehör från mest eftertraktade namnen inom stränginstrument, bleckblås, träblås och orkestrala slagverk.

View All Information

Våra Mest Populära Orkesterinstrument

Orkesterns instrument Info

Klarinettsorter

Det finns tre sorters klarinetter, Bb (eller Bess), alto och bas. Bb är den mest vanliga av de tre och kanske den som man oftast tänker på när ordet klarinett nämns. Den är allmänt sedd som en bra startpunkt för personer som vill lära sig spela klarinett, med en storlek som lämpar sig för nybörjare. När en person har bemästrat hur man spelar en typ av klarinett, är det i allmänhet relativt lätt att lära sig hur man spelar en av dess systerinstrument.

Trumpetsorter

De varierar i form, längd och hålstorlek varierar, och de har alla sina egna distinkta enkelt urskiljbara ljud. Exempelvis är kornetter kända för att erbjuda ett mycket tjockare, rikare och fylligare ljud än andra typer av trumpeter, av vilka många erbjuder större skärpa och briljans.

En annan faktor att tänka på är köparens kompetens, då ett flygelhorn exempelvis kan vara bättre lämpat för mer avancerade musiker. Att titta på specifikationerna för olika trumpeter kan hjälpa studenter eller yngre spelare bestämma vilken som passar bäst för deras behov.

Orkesterns instrument Nyheter

Yamaha YSV-104 första Silent Violin att funktionen SRT Power System

Yamaha's senaste inträde i världen av tyst violiner utnyttjar en kvalitativSRT Power System för att förbättra och maximera din ton i övning miljö... Mer »

Gear4music besitter en av sista Yamaha Xeno YTR trumpeter

Den Yamaha Xeno YTR-8335RS 25-årsjubileum modell Trumpet för närvarande förblir en av de sista modellerna som för närvarande finns att köpa i Europa.... Mer »

NAMM 2017: S MBX3 Heritage trumpeter/Challenger trumpeter och B

B och S tillkännage releasen av deras professionellt MBX3 trumpeter, Sakkunnigt utformad och en fröjd för örat, MBX3 föra mässing spelar till nya hittade höjder... Mer »

Gear4music nu strumpan Hidersine

Hidersine orkesterinstrument anses vara "höjdpunkten av fältet".... Mer »