Martin Guitars

Gear4music.com

Martin Guitars grundades 1833 och är idag en av de äldsta tillverkarna av gitarrer på marknaden. Martin Guitars har har under lång tid varit kända för sin uppfinningsrikedom och har under årens lopp tagit fram och utvecklat ny design och teknik som sedan kommit att bli branschstandard för akustiska gitarrer. Den idag välkända Dreadnought-gitarren är från början en design från Martin Guitars, precis som att det 14:e bandet och X-bracing för extra stadga i gitarrer var uppfinningar som från början kom från Martin Guitars. Visa all information

Mest populära Martin gitarrer

Första 20 produkter som visas

Om Martin gitarrer

Martin gitarrer väljs av många moderna spelare, dras till märket av sitt rika kulturarv. Nuvarande Martin ambassadörer spelas av Johnny Cash och Elvis, och inkluderar Ed Sheeran och The Gaslight Anthem.

Många av Martins nuvarande hantverkare är medlemmar av familjen Martin, nu i sin sjätte generationen och överträffar 1 miljon gitarrer gjort "milstolpe.

"Omsorg och tålamod" är de två viktigaste aspekterna till att göra en bra gitarr, säger Frank Henry Martin över 80 år sedan. Det ethos bedriver i Martin fabriken i Pennsylvania, där företaget strävar efter att göra varje gitarr den största de någonsin har producerats.