Basgitarrtillbehör

Bassgitarrtillbehör är avgörande för varje basists uppsättning, och hos Gear4music har vi alltid ett brett utbud av tillägg på lager. Om du precis har börjat spela, har vi kompletta tillbehörsförpackningar för nybörjare såsom undervisnings DVD:er.

View All Information

Mest populära bas tillbehör

Ljudet av bas

Hur är ljudet av en bas som skapats?

Med elgitarr, är de två viktigaste delarna av en bas strängarna och pickups. Vibrationer från strängarna som mottas av mikar, vilket gör dem till elektroniska signaler. Dessa överförs sedan till en förstärkare, vilket skapar ljudet.

Alla bas fungerar i allmänhet på samma sätt, även om det material som de görs och formen kan ha en betydande inverkan på vilken typ av ljud som de producerar och vilka musikgenre de är bäst lämpade att spela.

Effekten av trä på bas-ljud

Majoriteten av basar är solidbody, vilket innebär att det finns inget utrymme inuti kroppen av gitarr att tillåta ljud till återspeglas naturligtvis med akustiska instrument. De billigaste solidbodys är vanligtvis gjorda av mjukare woods-ply eller plast, med hårda träslag som lönn, rosewood och mahogny används på dyrare modeller. Vad beträffar solidbody bas, mahogny producerar en tät och woody ljud och passar väl med country och blues stil av musik.

Rosenträ anses å andra sidan i allmänhet att skapa ett mer metalliskt ljud som är rik och komplex i både höga och låga register. Under tiden lönn har en plattare ton som kan fungera särskilt bra när du spelar vid ett högt volym.

Hollowbody Elbas används, men är främst för dem som åtnjuter jazz och folkmusik, som de skapar en dämmaree, mer akustiska ljud bättre lämpade för denna typ av spelar.