Gear4music Basgitarrer

Gear4music basgitarrer har konstruerats och utvecklats noggrannt för att erbjuda de allra bästa funktioner du kan få på en prisvärd bas.

Visa all information

Mest populära Gear4music basgitarrer

Första 13 produkter som visas

Läs mer om elbasar

Prisvärda basgitarrer

Basgitarrer har i allmänhet fyra strängar och greppband - det gör dem mindre komplicerade för nybörjare att lära sig. Dock kan Fender basar kosta uppemot 4,729 och det finns mycket billigare basar på marknaden som erbjuder en liknande stil, såsom Electric G-4 basgitarr.

Precis som en typisk Fender-bas har denna modell greppband och fyra strängar, samt den bekanta split coil humbucking pickupen. Detta gör att basen producerar en skarp, tydlig ton med ett djupt bottenregister, tryck och sustain. Den finns även som en del av Electric G-4 basgitarr & Förstärkarpaketet, vilket inkluderar en övnings 15-watt basförstärkare, en gitarrkabel, reservsträngar, ett plektrum och en axelrem - allt som behövs för att genast börja spela.

Att spela basgitarr

Det finns tre huvudsakliga sätt att spela bas - med hjälp av ett plektrum, plockning med fingrar eller "slap". Plektrumar används vanligen för att spela snabbare, även om vissa musiker föredrar att plocka. Slap är en mer avancerad teknik som används av artister som Flea från Red Hot Chili Peppers och som vanligen används i funk musik.

Utöver dessa tre är det möjligt att använda dubbelfattad tapping-teknik som liknar de som används av elgitarrspelare. Den här stilen används vanligen av virtuoso basspelare - t.ex. Billy Sheehan - som avstår från basens traditionella roll som ett instrument endast för rytm-sektionen.

Förutom att prova olika speltekniker, kan nybörjare påskynda deras sound genom att uppgradera till en bättre bas, förstärkare eller använda effektpedaler, såsom en Boss GT10B Bass Guitar Effects Processor.