Elgitarrer

Elgitarrer och gitarr utrustning – letar du efter något nytt? Det är här du hittar den gitarr-setup du har letat efter. Välj från solid kropp, semiakustisk, eller ihålig-kropp stilar för att få din perfekt agitarr. Vi lagerför alla de största gitarr-märkena som Fender, Gibvson, och Ibanez.

Visa all information

Våra Mest Populära Elgitarrer

Elgitarrer - Saker att ha i tanke
 

Vad är en Elgitarr?

Elgitarr är ett stränginstrument som använder magnetiska pickuper för att göra ljud. Genom att omvandla strängarnas vibrationer till en signal kan ljudet av instrumentet förstärkas och ändras. Detta görs genom gitarrförstärkare och gitarrpedaler.

Alla gitarrer låter inte lika. Typ av pickuper, strängar, trä och kroppsstil dikterar alla ljudet som en gitarr gör. En av de viktigaste besluten som en gitarrist kan göra är att välja en solid kropp, halvihålig eller hollow body gitarr. En fast kropp har en skärningston med mycket hållbarhet, medan en hollow body har ett varmare, mer rundat ljud.

En mellanklass är den halvihåliga, som är en hollow body med ett fantastiskt träblock som löper genom mitten. Dessa erbjuder mer av barken i en fast kropp, samtidigt som de ger en del av resonansen som finns i ihåliga kroppar.

Utforska vårt sortiment av elektriska gitarrtyper.

Vad är den bästa första elgitarren?


Den bästa startergitarrgitarr är en du, eller den person du köper åt, vill hämta och spela varje dag. Tänk på vilken typ av musik spelaren tycker om och sannolikt kommer spela. Gör lite forskning om vilken typ av musik den potentiella gitarren och förstärkaren passar bäst.

Praktiska råd för att välja en gitarr skulle vara, hitta en som är rätt storlek för spelaren. Vi erbjuder en rad olika storlekar till alla. Annars än det är det nere till din budget och glöm inte att du behöver en förstärkare!

Bläddra i startgitarrpaket från traditionella gitarrmärken eller kolla in Gear4music .

Vad är skillnaden mellan en elektrisk och akustisk gitarr?

Nyckelfaktorn mellan en elektrisk gitarr och en akustisk är hur de gör ett ljud. Elektrisk användning av pickup och akustik är beroende av en "soundboard", en ihålig kropp och ett ljudhål för att förstärka strängarnas vibrationer. Den viktigaste skillnaden är dock vad du vill låta som och vad du föredrar. En gitarr som du vill hämta och spela kommer alltid att vara en som gör att du övar mer - vilket är det enda sättet att bli bättre på gitarr!

Upptäck mer om akustiska gitarrer.