Elgitarrer

Elgitarrer och gitarr utrustning – letar du efter något nytt? Det är här du hittar den gitarr-setup du har letat efter. Välj från solid kropp, semiakustisk, eller ihålig-kropp stilar för att få din perfekt agitarr. Vi lagerför alla de största gitarr-märkena som Fender, Gibvson, och Ibanez.

Visa all information

Våra Mest Populära Elgitarrer

Elgitarrer - saker att tänka på

Vad är en elgitarr?

Den elektriska gitarren är ett stränginstrument som använder magnetiska pickuper för att göra ett ljud. Genom att vrida vibrationerna av strängar till en signal, kan ljudet av instrumentet förstärks och ändras. Detta görs genom en gitarrförstärkare och gitarr pedaler.

Inte alla gitarrer låter likadant. Vilken typ av pickuper, strängar, trä och kroppen stil alla diktera ljudet en gitarr gör. En av de viktigaste besluten en gitarrist kan göra är om att få en fast kropp, delvis ihåliga, eller hollow body gitarr. En fast kropp har en skärande ton med gott om sustain, medan en hollow body har en varmare, mer rundade ljud.

En medelväg är delvis ihåliga, som är en hollow body med en fantastisk träbit som går genom mitten. Dessa erbjuder mer av barken av en solid kropp, medan ger några av resonans finns i ihåliga organ.

Utforska vårt utbud av elgitarr typer.


Vad är den bästa Starter elgitarr?

Den bästa starter elgitarren är ett du eller den person som du köper, vill plocka upp och spela varje dag. Överväga vilken typ av musik spelaren gillar och sannolikt kommer att spela. Gör lite forskning i vilken typ av musik den blivande gitarr och förstärkare passar bäst.

Praktiska råd för Plektrum en gitarr skulle vara, hitta en som är rätt storlek för spelaren. Vi erbjuder en mängd olika storlekar för alla. Annat än att det är ner till din budget och glöm inte att du behöver en förstärkare!

Titta igenom starter gitarr paket från traditionell gitarr märken eller kolla in Gear4music's starter gitarrer.


Vad är skillnaden mellan en elektrisk och akustisk?

Den viktigaste skillnaden mellan en elgitarr och en akustisk är hur de gör ett ljud. Electrics använda mickar och akustik lita på en 'resonansbotten' en ihålig kropp och en ljud hål att förstärka vibrationer i strängarna. Den viktigaste skillnaden är dock vad du vill låter och vad du föredrar. En gitarr som du vill plocka upp och spela kommer alltid att vara en som gör dig träna mer – vilket är det enda sättet att bli bättre på gitarr!

Upptäck mer om akustiska gitarrer.