Mikrofoner & pre-amp

Vår mikrofon- och Preamps -avdelning har ett brett utbud mikrofoner som lämpar sig för alla situationer. Oavsett om du söker efter en kondensatormikrofon för din studio, exempelvis Røde NT5, eller en dynamisk röstmikrofon för scenen, såsom den populära SM58, är vi säkra på att du hittar något som passar din budget och smak.

View All Information

Mest populära mikrofoner och förstärkare

Första 17 produkter som visas

Läs mer om mikrofoner

Eftersom olika sorters mikrofoner är ofta utformade för olika syften och miljöer, måste dessa faktorer övervägas av potentiella köpare. Medan en SM58 kan vara idealisk för sång, kan till exempel ett Shure PGDMK6 Drum mikrofon-kit vara lämpligare för att förstärka en virveltrumma, puka eller bastrumma.

Trummisar som vill mikrofonanpassa sina trumset har även de ett antal frågor att överväga, till exempel om de vill använda en standarduppsättning av kondensator mikrofoner eller mikrofoner som utformats specifikt för deras instrument, komplett med klämmor. Med de olika alternativen som finns tillgängliga, liksom det oändliga antalet möjliga trumuppsättningar kan det vara klokt för spelare att forska om vad som finns på marknaden innan de bestämmer sig för vad som bäst uppfyller deras behov.

En annan fråga att beakta är om användarna vill ha mikrofoner med låg eller hög impedans. De förstnämnda kan överföra signaler över hundratals meter utan märkbar försämring i ljudkvalitet. Signalen på billigare mikrofoner med hög impedans kan dock försämras om man använder kablar längre än 6 meter.