Säckpipor

Gear4music.com

Säckpipor är synonymt med folkmusiken från Skottland och Irland, och används även i militärband eller som soloinstrument, ofta vid formella tillfällen som bröllop eller vid högtider, fester och evenemang såsom Edinburgh Tattoo. De producerar ett fullt ljud bestående av en ihållande Drönare och en melodisk linje. Ljudet från en säckpipa är fullständigt unikt - ingenting annat låter likadant, men en grov tillnärmning kan man höra någonstans mellan den vassliknande tonen från en oboe och den dynamiska fanfaren från en trumpet. Visa all information

Säckpipor

Första 10 produkter som visas

Om sackpipa

Sackpipor kunde har dateras till romersk eller romerska epoker som Oxford historia av musiken antyder att en skulptur av sackpipor hittades pa en Mellanostern skulptur från 1000 F.Kr.

Delar av en sackpipa

Vaskan är en lufttat behallare som haller luften och reglerar dess flode som gor det mojligt for spelaren att Sustain kontinuerlig ljud. Spelaren blaser luft in genom ett blasror eller pumpar luft in i det med balg. Material som anvands for pasar varierar från Djurhud och syntetiska material.

Pipan är melodin roret och spelas med tva hander. Roret oppna karaktar betyder att det är svart for en spelare att stoppa instrumentet från klingande sa de flesta sackpipa musik foljer en konstant, legato ljud som resulterar i lilting nastan haunting ljudet är associerade med dessa instrument.

Pipan roret installeras pa toppen av pipan och är vad spelaren anvander for att producera ljud.

Sackpipa dronarna är roren som producerar en konstant harmonisera notera hela spela. Drone är generellt utformad i tva eller flera delar med en glidande gemensamt sa att planen kan justeras.

Sackpipa ovning pipor anvands for nyborjare for att lara sig spela och anvands också av fler erfarenheter spelare att ova och finslipa sina fardigheter.