MIDI-keyboard

MIDI-keyboard kan vara en av de mest användbara tilläggen i din studiouppsättning. Med en MIDI-keyboard ökar du inte bara ditt arbetsflöde, men du kan även bli mer kreativ med din programvara.

View All Information

Mest populära MIDI-keyboard

Första 21 produkter som visar

Om MIDI-keyboard

MIDI-keyboard ser ut ungefär som ett traditionellt musikkeyboard, men har generellt inte sina egna inbyggda ljud. MIDI-keyboard behöver i stället användas i kombination med en dator och programvaruinstrument eller externa moduler för att generera ljud.

Idag kan nästan alla MIDI-keyboard anslutas till datorn via USB. Vissa modeller har även en extra "MIDI-IN" eller "MIDI-OUT" port för anslutning till extern hårdvara såsom synthesizers. Vanligtvis har ett MIDI-keyboard 25, 49, 61 eller 88 tangenter, men nästan alla har en oktav-skiftknapp så att du kan komma åt ett helt notomfång. MIDI-keyboard kan också har ett moduleringshjul och Pitch-Bend för extra uttryck. Ytterligare knoppar, knappar & faders kan ofta anpassas för att styra element av din programvara som svarar på MIDI input.

Ett MIDI-Keyboard, eller Master keyboard, är en digital enhet som skickar MIDI-data till andra enheter som kan ta emot den. Den vanligaste användningen av ett MIDI-keyboard är att spela VST eller "programvaruinstrument" på en dator. Andra användningsområden inkluderar att skicka programändringar till DAW musikprogramvara, så att du kan styra ett antal parametrar utan att behöva använda musen, och även för sequencing eller att spela hårdvarusynthesizer moduler. Idag använder nästan alla MIDI som överförs och ansluts direkt via USB.

MIDI-Keyboard Nyheter

Akai release VIP 2.0

Revolutionerande uppdatering för Akai Advance keyboard.... Mer »

Novation starta Control XL öppnar upp till andra DAWs

Populära Kontrollenhet nu kompatibel med Cubase, Logic och Pro Tools.... Mer »

Bitwig 8-spårs gratis med Bos Seasboard ökning 25, stiga 49 och Seaboard Grand

ROLI Seaboard produkter levereras nu med Bitwig 8-spårs digital audio workstation.... Mer »