MIDI-keyboard

MIDI-keyboard kan vara en av de mest användbara tilläggen i din studiouppsättning. Med en MIDI-keyboard ökar du inte bara ditt arbetsflöde, men du kan även bli mer kreativ med din programvara.

View All Information

Mest populära MIDI-keyboard

Om MIDI-keyboard

MIDI-keyboard ser ut ungefär som ett traditionellt musikkeyboard, men har generellt inte sina egna inbyggda ljud. MIDI-keyboard behöver i stället användas i kombination med en dator och programvaruinstrument eller externa moduler för att generera ljud.

Idag kan nästan alla MIDI-keyboard anslutas till datorn via USB. Vissa modeller har även en extra "MIDI-IN" eller "MIDI-OUT" port för anslutning till extern hårdvara såsom synthesizers. Vanligtvis har ett MIDI-keyboard 25, 49, 61 eller 88 tangenter, men nästan alla har en oktav-skiftknapp så att du kan komma åt ett helt notomfång. MIDI-keyboard kan också har ett moduleringshjul och Pitch-Bend för extra uttryck. Ytterligare knoppar, knappar & faders kan ofta anpassas för att styra element av din programvara som svarar på MIDI input.

Ett MIDI-Keyboard, eller Master keyboard, är en digital enhet som skickar MIDI-data till andra enheter som kan ta emot den. Den vanligaste användningen av ett MIDI-keyboard är att spela VST eller "programvaruinstrument" på en dator. Andra användningsområden inkluderar att skicka programändringar till DAW musikprogramvara, så att du kan styra ett antal parametrar utan att behöva använda musen, och även för sequencing eller att spela hårdvarusynthesizer moduler. Idag använder nästan alla MIDI som överförs och ansluts direkt via USB.

MIDI-Keyboard Nyheter

ROLI lanseringen begränsad tidserbjudande

Köp Seaboard stiga, få en Max licens värde $99.... Mer »

Korg lanserar ny hemsida

Korg utbildning syftar till att förse användare med en informativ och dynamiskt lärande upplevelse... Mer »

Titta på hur Rihannas Monte Neuble använder Advance keyboard i hans Live rigg

Monte Neuble diskuterar med Akai Pro's Advance Keyboard och VIP 2.0 på vägen.... Mer »

Gratis Eventide Blackhole VST för Akai MPC och avancerade keyboardsanvändare

Lägga till en utomjordiska sonic dimension till din produktion och liveframträdande med Eventide's Blackhole classic reverb effekt i en ny begränsat erbjudande.... Mer »