Akustiska gitarrer

Akustiska gitarrer är älskad av många för sin renhet och sitt musikaliska arv. I allt från Rock, Blues och Country till Världsmusik, Folkmusik och Singer-Songwriter så är den akustiska gitarren en stor del av modern musik. Vare sig du letar efter en traditionell akustisk gitarr, semi-akustisk eller ukulele, banjo eller mandolin så har vi ett stort utbud av instrument för dig att välja mellan.

View All Information

Våra Mest Populära Akustiska Gitarrer

Första 18 produkter som visas

Läs mer om akustiska gitarrer

En akustisk gitarr är ett stränginstrument som spelas genom att plocka strängarna med fingrar eller ett plektrum. Vibrationer från strängarna på den akustiska gitarren skapar ljudet som sedan förstärks akustiskt inuti den ihåliga gitarrkroppen. Ytterligare förstärkning behövs ibland för föreställningar med en akustisk gitarr och detta uppnås vanligen genom att spela instrumentet i en mikrofon. Vissa akustiska gitarrer har pickups som gör det möjligt att ansluta instrumentet till en akustisk gitarrförstärkare på samma sätt som en elgitarr.

Vad är skillnaden mellan olika typer av akustiska gitarrer?

Det finns flera olika typer av akustiska gitarrer som passar olika musikstilar. Klassisk gitarr - ibland kallad konsertgitarr eller spansk gitarr - har vanligtvis sex nylonsträngar och används oftast för att spela klassisk musik. De spelas ofta med plockning i stället för strumming och har en platt greppbrädesprofil. De producerar ett mjukare ljud än akustiska gitarrer med stålsträngar, som är både starkare och klarare.

Akustisk gitarr Nyheter

Yamaha lanseringen konkurrens att vinna en undertecknat gitarr av Ricky Gervais

Yamaha körs en tävling för att sammanfodrala med lanseringen av Ricky Gervais nya film, David Brent-livet på vägarna... Mer »

Fender släpper ny gitarr Tuning App

Fender lanserar sin nya app " Fender Tune", en app som är avsedd för nybörjare och proffs är lika... Mer »

Sommaren NAMM 2016: Nya Ibanez Artwood Vintage Thermo-åldern akustiska gitarrer

Ibanez har lagt sex nya gitarrer till deras omfattande akustiska utbud av gitarrer.... Mer »

Sommaren NAMM 2016: Martin gitarr expandera Junior-serien

Martin Guitar har lagt till DRSG som sju nya X-serien cutaways modeller med Sonitone elektronik på sommaren NAMM 2016.... Mer »

Fender gräva i In-Ear Monitor territorium

Världsberömda gitarr tillverkare erbjuder fem nya In-Ear monitor modeller i deras senaste satsning.... Mer »