Akustiska gitarrer

Akustiska gitarrer är älskad av många för sin renhet och sitt musikaliska arv. I allt från Rock, Blues och Country till Världsmusik, Folkmusik och Singer-Songwriter så är den akustiska gitarren en stor del av modern musik. Vare sig du letar efter en traditionell akustisk gitarr, semi-akustisk eller ukulele, banjo eller mandolin så har vi ett stort utbud av instrument för dig att välja mellan.

View All Information

Våra Mest Populära Akustiska Gitarrer

Läs mer om akustiska gitarrer

En akustisk gitarr är ett stränginstrument som spelas genom att plocka strängarna med fingrar eller ett plektrum. Vibrationer från strängarna på den akustiska gitarren skapar ljudet som sedan förstärks akustiskt inuti den ihåliga gitarrkroppen. Ytterligare förstärkning behövs ibland för föreställningar med en akustisk gitarr och detta uppnås vanligen genom att spela instrumentet i en mikrofon. Vissa akustiska gitarrer har pickups som gör det möjligt att ansluta instrumentet till en akustisk gitarrförstärkare på samma sätt som en elgitarr.

Vad är skillnaden mellan olika typer av akustiska gitarrer?

Det finns flera olika typer av akustiska gitarrer som passar olika musikstilar. Klassisk gitarr - ibland kallad konsertgitarr eller spansk gitarr - har vanligtvis sex nylonsträngar och används oftast för att spela klassisk musik. De spelas ofta med plockning i stället för strumming och har en platt greppbrädesprofil. De producerar ett mjukare ljud än akustiska gitarrer med stålsträngar, som är både starkare och klarare.

Akustisk gitarr Nyheter

Klocka: Martin gitarr - Balladen om Dreadnought

Martin gitarr avslöja prisbelönta dokumentär av Martin Dreadnought - en gitarr som har stått sig genom tiderna och förtjänat sin plats i akustiska folklore.... Mer »

Fender gräva i In-Ear Monitor territorium

Världsberömda gitarr tillverkare erbjuder fem nya In-Ear monitor modeller i deras senaste satsning.... Mer »

D'Addario införa Humiditrak

D'Addario presentera Humiditrak - en enhet som bor inne i din gitarr och ger realtid skick uppdateringar via en smartphone-app så att du kan hålla ett öga på din yxa.... Mer »

Musikmesse 2016: Yamaha avslöja revolutionära TransAcoustic gitarrer

Yamaha har tillkännage sjösätta av 4 nya TransAcoustic gitarrer med inbyggda reverb och chorus effekter.... Mer »

Musikmesse 2016: Taylor icke-Cutaway Semiakustiska gitarrer

Taylor presentera tre nya Elakustiska gitarrer på Musikmesse 2016.... Mer »