Akustiska gitarrer

Akustiska gitarrer från ledande tillverkare som Taylor, Martin och Gibson. Från traditionella akustiska gitarrer till scenklara halvakustika hittar du din perfekta gitarr hos Gear4music.

View All Information

Våra Mest Populära Akustiska Gitarrer

Om akustiska gitarrer

En akustisk gitarr är ett stränginstrument som spelas genom att plocka strängarna med fingrar eller ett plektrum. Vibrationer från strängarna på den akustiska gitarren skapar ljudet som sedan förstärks akustiskt inuti den ihåliga gitarrkroppen. Ytterligare förstärkning behövs ibland för föreställningar med en akustisk gitarr och detta uppnås vanligen genom att spela instrumentet i en mikrofon. Vissa akustiska gitarrer har pickups som gör det möjligt att ansluta instrumentet till en akustisk gitarrförstärkare på samma sätt som en elgitarr.

Vad är skillnaden mellan olika typer av akustiska gitarrer?

Det finns flera olika typer av akustiska gitarrer som passar olika musikstilar. Klassisk gitarr - ibland kallad konsertgitarr eller spansk gitarr - har vanligtvis sex nylonsträngar och används oftast för att spela klassisk musik. De spelas ofta med plockning i stället för strumming och har en platt greppbrädesprofil. De producerar ett mjukare ljud än akustiska gitarrer med stålsträngar, som är både starkare och klarare.

Akustisk gitarr Nyheter

Ed Sheeran signatur ' dela ' gitarr tillgänglig för pre-order

Genom ett samarbete med Martin, Sheerans senaste signatur modell finns konstverk från hans senaste album '÷' och har byggts till hans exakta specifikationer.... Mer »

MUSIKMESSE 2017: Martin sommartid och DSTG och 0-18 gitarrer

Kättade som 'billigare' alternativ från Martin på årets Musikmesse, dessa helt nya modeller uppvisar en sofistikerad estetisk och ikoniska ton.... Mer »

Tanglewood's Sundance Performance Pro Series på Gear4music

Melding tradition med modern tillverkningsteknik, TanglewoodSundance Performance Pro Series erbjudande spelaren unik ton med en distinkt personlighet.... Mer »

Yamaha lanseringen konkurrens att vinna en undertecknat gitarr av Ricky Gervais

Yamaha körs en tävling för att sammanfodrala med lanseringen av Ricky Gervais nya film, David Brent-livet på vägarna... Mer »

Fender släpper ny gitarr Tuning App

Fender lanserar sin nya app " Fender Tune", en app som är avsedd för nybörjare och proffs är lika... Mer »