Violinrea

Våra violiner omfattar ett fantastiskt utbud av varumärken, priser och storlekar. Vi säljer ett brett sortiment av violiner från ledande tillverkare såsom Yamaha, Stagg och Stentor-violiner samt våra egna, populära Gear4music-violiner. Vi har arbetat mycket hårt för att utveckla och förfina en rad av kvalitativa violiner som säljs för rimliga priser och vi är nu en av de ledande violinåterförsäljarna i Europa.

View All Information

De Mest Populära Violinerna

Första 17 produkter som visas

Violin Information

Violin historia:

Även om violiner har gamla rötter, förvärvade de de flesta av deras moderna egenskaper från Luthiers i 1500-talets Italien, där instrumentet var en viol snarare än dagens violin. Det var inte förrän under barocken som fiolen började blomstra med respekterade kompositörer som Antonio Vivaldi och Johann Sebastian Bach med violiner i många av sina kompositioner. Sedan dess fiol har fått mycket kärlek och respekt från hela världen både ett solo och konsert instrument. Violiner spelas nu av musiker i en mängd olika musikaliska genrer inklusive klassisk, jazz och folkmusik.

Violin är en fyra-strängad akustisk musikinstrument som spelas med en båge. Det huvuden upp familjen sträng instrument som också har altfiol, cello och kontrabas. Ljud genereras vanligtvis med hjälp av den båge, som består av en pinne med en remsa av tagel. Det finns många andra tekniker såsom pizzicato (Plektrum strängarna) till namnet en, är användningen av den stråke (eller arco) det vanligaste sättet att spela instrumentet. Kolofonium gnids på Stråke håret att garantera dess släta progression över fiolsträngar och skapa nödvändiga resonans.


Att hitta rätt storlek Violin är avgörande för bekväm uppspelning. Det bästa sättet att mäta detta vore hålla armen ut raka och mäta avståndet från halsen till handleden. Anteckna längden, markera den storlek guiden nedan och välj den närmaste storleken ovanför den mätning som du har tagit.

Fiol Storleksguide

4/4 storlek - ålder 11 - 58 cm (ca)
3/4 storlek - åldrarna 9 till 12 – 56 cm (ca)
1/2 storlek - åldrarna 7 till 9 – 51 cm (ca)
1/4 storlek - åldrarna 5 till 7 - 46 cm (ca)
1/8 storlek - åldrarna 4 till 6 - 42 cm (ca)
1/10 storlek - åldrarna 4 till 5 - 38 cm (ca)
1/16 storlek - åldrarna 3 till 5 - 36 cm (ca)

Fiol Nyheter

Yamaha YSV-104 första Silent Violin att funktionen SRT Power System

Yamaha's senaste inträde i världen av tyst violiner utnyttjar en kvalitativSRT Power System för att förbättra och maximera din ton i övning miljö... Mer »

Gear4music nu strumpan Hidersine

Hidersine orkesterinstrument anses vara "höjdpunkten av fältet".... Mer »

Eastman strängar produkter fylld från Gear4Music

Hög kvalitet Eastman violiner, viola, cello och kontrabas finns nu tillgängliga på Gear4music.... Mer »

Musikmesse 2016: Yamaha introducera YEV serie elektriska violiner

Med dess design inspiration från ekologisk skönhet av trä, enkelheten i rena linjer och bekvämligheten av lätta den nya YEV-serien kombinerar design med innovativa Yamaha ljud skapa en underbar live-framträdande instrument.... Mer »

De 7 bästa instrumenten för barn Under 7

Många föräldrar vill uppmuntra sina barn att ta upp ett instrument tidigt i livet. Musik kan vara en rolig och givande aktivitet för barn men att veta var man ska börja kan vara knepigt. Här är våra bästa val för perfekt starter instrument för barn under 7.... Mer »

Barn mer musikaliska än sina föräldrar

Philharmonia Orchestra, baserad i London, har beställt forskning för att hitta ut där musikerna i morgon kan komma från.... Mer »

Klassiska BRIT Award-vinnarna presenteras

Den 2013 klassiska BRIT Awards ägde rum igår kväll på Royal Albert Hall.... Mer »

Stentor stränginstrument nu tillgänglig på Gear4music

Stentor säljer mer violiner än något annat företag i världen. Vi reda på varför deras stränginstrument är så populära.... Mer »

Barnen uppmanas att hålla sig till ett musikinstrument

En av världens ledande violinister har förespråkat hårt arbete och vanan att bli bättre på att spela ett instrument.... Mer »

Tvister om äktheten av "Titanic violin"

Historiska samhällen i Storbritannien och USA har ifrågasatt äktheten av instrumentet.... Mer »