Fioler

Investera i din framtid. Från din första fiol till ditt karriärdefinierande instrument. Vårt brett utbud av fioler innehåller traditionella Stradivarius- och Guarneri-replikor till moderna designer från träfioler och Bridge fioler. Oavsett vilken budget du har, kommer alla våra fioler komplett med en Gear4music-garanti på två år.

Visa all information

De Mest Populära Violinerna

Första 30 produkter som visas

Fiolinformation

Violinhistoria:

Även om violiner har antika ursprung, förvärvade de de flesta av deras moderna egenskaper från Luthiers i 16th century Italy, där instrumentet var en violin istället för dagens fiol. Det var inte förrän barocktiden att violinen började blomstra med respekterade kompositörer som Antonio Vivaldi och Johann Sebastian Bach med violiner i många av deras kompositioner. Sedan dess har violinen fått mycket kärlek och respekt från hela världen som både ett solo- och konsertinstrument. Violiner spelas nu av musiker i en mängd olika musikgenrer, inklusive klassisk, jazz och folk.

Violen är ett fyrkantigt akustiskt musikinstrument som spelas med en båge. Den hänger upp i strängfamiljen av instrument som även innehåller viola, cello och kontrabas. Ljud genereras vanligtvis genom att använda bågen, som består av en pinne med en remsa av hästhår. Även om det finns många andra tekniker som pizzicato (plucking the strings) för att namnge en, är användningen av bågen (eller arco) den vanligaste sättet att spela instrumentet. Rosin gnids på båghåret för att säkerställa en smidig progression över fiolsträngarna och skapa nödvändig resonans.

Att hitta rätt storlek Violin är avgörande för bekväm spelning. Det bästa sättet att mäta detta skulle vara att hålla armen rakt och mäta avståndet från nacken till din handled.