Akustiska gitarrer

Akustiska gitarrer - hitta den rätta. Hitta en starter-gitarr eller din låtskrivarpartner för livet. Det är här du kan få akustiska och klassiska gitarrer från de största namnen (inklusive Martin, Taylor, och Fender) tillsammans med de tillbehör du behöver. Om du letar after en semiakustisk, säljer vi även ett anmärkningsvärt utbud av akustiska gitarrförstärkare och pedaler.

Visa all information

Våra Mest Populära Akustiska Gitarrer


Akustisk gitarr - saker att tänka på


Vad är en akustikgitarr?

En akustisk gitarr är ett stränginstrument musikinstrument som spelas genom att plocka stränger med fingrar eller ett plektrum. Vibrationer i strängarna på den akustiska gitarren skapar ljudet, som sedan görs starkare akustiskt inuti gitarren hollow body eller resonanslåda.

Kroppsform och träslag påverkar hur akustiska gitarrer ljud. En av de vanligaste formerna är den 'dreadnought', som ger ett fylligt ljud med bra volym.


Vilket akustikgitarr är bäst för nybörjare?

Den bästa akustiska gitarren är den som gör att ägaren vill plocka upp och spela upp den.

Förutom att är användarvänlighet en viktig faktor. De två största bidragande faktorerna till användarvänlighet är formen och storleken av kroppen; en full-size Jumbo kan vara svårt för ett barn att spela t.ex. Därifrån, anse av gitarren. "Action" är hur långt stränger är borta från greppbrädan. En hög åtgärder tenderar att vara svårare att spela och låg action lättare att spela.

Det är alltid viktigt att se till att du liknar ljudet gitarren gör. När du anser ljudet och sedan de praktiska momenten, kommer du att kunna göra ett bra beslut om den akustiska gitarren som du tittar på är rätt för dig.


Vilka är de olika typer av akustikgitarr?

Det finns (och vi säljer) ett omfattande utbud av akustiska gitarrer. De stora skillnaderna i akustiska gitarrer är strängtyp, vänster och höger hand, akustiska och elektroakustiska. En Semiakustiska är i grunden en akustisk gitarr med en pickup i den. Detta innebär att det kan vara ansluten till en akustisk gitarrförstärkare ha ljudet förstärks till mycket högre volymer, vilket är idealiskt om du utför live.

Det är sannolikt när du föreställa sig en akustisk gitarr, tänker du på en stål strängad gitarr. Dessa kan spelas fingerstyle eller med en Plektrum, de har en hel del projektion och volym. Strängarna är gjorda av stål, så i början vara beredd på lite slitage på fingrarna!

Nylon sträng gitarrer benämns vanligen som klassisk gitarr eller spansk gitarr. De spelas brukar fingerstyle och är framför allt lättare att gräma som strängarna är mjukare och mindre spänd. De tenderar också att ha en flackare och bredare greppbrädan än stål sträng gitarrer.