Akustiska gitarrer

Akustiska gitarrer - hitta den rätta. Hitta en starter-gitarr eller din låtskrivarpartner för livet. Det är här du kan få akustiska och klassiska gitarrer från de största namnen (inklusive Martin, Taylor, och Fender) tillsammans med de tillbehör du behöver. Om du letar after en semiakustisk, säljer vi även ett anmärkningsvärt utbud av akustiska gitarrförstärkare och pedaler.

Visa all information

Våra Mest Populära Akustiska Gitarrer


Akustiska gitarrer - saker att tänka på


Vad är en akustisk gitarr?

En akustisk gitarr är ett strängat musikinstrument som spelas genom att plocka strängarna med fingrar eller ett plektrum. Vibreringen av strängarna på akustisk gitarr skapar ljudet, vilket sedan görs starkare akustiskt inuti gitarrens hollow body eller ljudlåda.

Kroppsform och träslag påverkar hur akustiska gitarrer låter. En av de vanligaste formerna är "dreadnought", som ger ett fullbandigt ljud med fantastisk volym.


Vilken akustisk gitarr är bäst för nybörjare?

Den bästa akustiska gitarren är den som gör att ägaren vill hämta upp den och spela den.

Utöver det är användarvänlighet ett viktigt övervägande. De två största bidragande faktorerna till användarvänlighet är kroppens form och storlek; en full-size Jumbo kan vara svårt för ett barn att spela till exempel. Därifrån, överväga gitarrens verkan. "Åtgärden" är hur långt strängarna är borta från fretboardet. En hög aktivitet tenderar att vara svårare att spela och låg aktivitet lättare att spela.

Det är alltid viktigt att du gillar ljudet gitarr gör. När du funderar på ljudet och sedan de praktiska elementen kommer du kunna göra ett bra beslut om den akustiska gitarren du tittar på är rätt för dig.


Vad är de olika typerna av akustisk gitarr?

Det finns (och vi säljer) ett fantastiskt utbud av akustiska gitarrer. De stora skillnaderna i akustiska gitarrer är strängtyp, vänster och högerhänt, akustisk och elektroakustisk. En elektroakustisk är i grunden en akustisk gitarr med hämtning i den. Det betyder att den kan anslutas till en akustisk gitarrförstärkare för att få ljudet förstärkt till mycket högre volymer, vilket är perfekt om du utför live.

Det är troligt att när du tänker på en akustisk gitarr tänker du på en stålstränggitarr. Dessa kan spelas fingerstyle eller med ett plectrum, de har en hel del projektion och volym. Strängarna är gjorda av stål, så i de tidiga dagarna förberedas för lite slitage på fingrarna!

Nylonstränggitarrer kallas ofta klassiska gitarrer eller spanska gitarrer. De spelar vanligtvis fingerstyle och är särskilt lättare att fröda, eftersom strängarna är mjukare och mindre spända. De tenderar också att ha en smalare och bredare fretboard än stålstränggitarrer.