Akustiska gitarrer

Akustiska gitarrer från ledande tillverkare som Taylor, Martin och Gibson. Från traditionella akustiska gitarrer till scenklara halvakustika hittar du din perfekta gitarr hos Gear4music.

Visa all information

Våra Mest Populära Akustiska Gitarrer

Om akustiska gitarrer

En akustisk gitarr är ett stränginstrument som spelas genom att plocka strängarna med fingrar eller ett plektrum. Vibrationer från strängarna på den akustiska gitarren skapar ljudet som sedan förstärks akustiskt inuti den ihåliga gitarrkroppen. Ytterligare förstärkning behövs ibland för föreställningar med en akustisk gitarr och detta uppnås vanligen genom att spela instrumentet i en mikrofon. Vissa akustiska gitarrer har pickups som gör det möjligt att ansluta instrumentet till en akustisk gitarrförstärkare på samma sätt som en elgitarr.

Vad är skillnaden mellan olika typer av akustiska gitarrer?

Det finns flera olika typer av akustiska gitarrer som passar olika musikstilar. Klassisk gitarr - ibland kallad konsertgitarr eller spansk gitarr - har vanligtvis sex nylonsträngar och används oftast för att spela klassisk musik. De spelas ofta med plockning i stället för strumming och har en platt greppbrädesprofil. De producerar ett mjukare ljud än akustiska gitarrer med stålsträngar, som är både starkare och klarare.