Trummaskiner

Trummaskiner är antingen analoga eller digitala och hjälper med att skapa grunden till elektronisk musik. Roland uppfann den första trummaskinen och har senare återutgvit TR-08-trummaskinen också.

Visa all information

Mest populära trummaskiner

Om trummaskiner

Trummemaskiner använder prov eller syntes för att sekvensera eller spela in slagverksljud med hjälp av pads eller knappar. Många inkluderar en stegsekvenserare för att tillåta användare att sekvensera taktslag steg för steg. Sådana trumaskiner är otroligt mångsidiga och erbjuder möjlighet att skapa melodiska slagverksekvenser utöver konventionella trumljud. Genom att utnjyttja samplingar och time stretching är det lätt att öka de månsidigida möjligheterna som trummaskiner ger och skapa fantastiska nya ljud från ett originalt sampel.

Typiskt tillåter trummaskiner dig att göra sampling 'on-the-fly' och spela in i realtid. Utöver att vara populär i elektronisk musik, kan trummaskiner också användas istället för en trummis, ifall trummisar inte är tillgängliga eller önskvärda.

Fler och fler programvarustudior innehåller trummaskinenheter som erbjuder expansiva samplingsfunktioner. MIDI-styrenheter kan ge känslan och interaktionen av en hardware-trummaskin i ett mjukvarupaket.