Gibson Gitarrer

Gear4music.com

Innovatören bakom rock 'n roll. Gibson har tillverkat instrument i 100 år. Du känner det när du håller en. Du kan dra nytta av vår position som en framstående licensierad Gibson gitarråterförsäljare och bläddra bland ett fantastiskt utbud av produkter och tillbehör. Visa all information

Gibson Storsäljare

Första 20 produkter som visas

Om Gibson

Gibson grundare Orville Gibson tillverkas munspel i Michigan, i slutet av 1890-talet. Han uppfann archtop gitarren med samma typ av arch upptill på en fiol. Innan 1930-talet tillvärkade Gibson också flattop akustiska gitarrer, så väl som den första kommersiellt tillgängliga hollowbody elgitarren.

Längre fram i början av 1950-talet introducerade Gibson sin första och mest populära gitarr hittills, Les Pual elgitarren växte i popularitet. Sedan dess har Les Paul blivit en av de mest kända och populära gitarrerna, använd av sådana som Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Pete Townsend, Slash och många mer ikoniska gitarrister.

Gibson släppte även andra populära modeller, till exempel SG, ES-335, Explorer, Flying V och många andra gitarr, som alla används i alla genrer av musik från rock till pop, reggae till blues. Då vi är en av bara 50 licensierade Gibson återförsäljare i Storbritannien kan vi erbjuda ett fantastiskt urval av Gibson elgitarrer, akustiska gitarrer, bas och tillbehör, allt till lägsta priser online.