Orkesterinstrument

Upptäck ett utbud av stråk- och blåsinstrument och tillbehör från mest eftertraktade namnen inom stränginstrument, bleckblås, träblås och orkestrala slagverk.

Visa all information

Våra Mest Populära Orkesterinstrument

Orkesterinstrument Info

Klarinettsorter

Det finns tre sorters klarinetter, Bb (eller Bess), alto och bas. Bb är den mest vanliga av de tre och kanske den som man oftast tänker på när ordet klarinett nämns. Den är allmänt sedd som en bra startpunkt för personer som vill lära sig spela klarinett, med en storlek som lämpar sig för nybörjare. När en person har bemästrat hur man spelar en typ av klarinett, är det i allmänhet relativt lätt att lära sig hur man spelar en av dess systerinstrument.

Trumpetsorter

De varierar i form, längd och hålstorlek varierar, och de har alla sina egna distinkta enkelt urskiljbara ljud. Exempelvis är kornetter kända för att erbjuda ett mycket tjockare, rikare och fylligare ljud än andra typer av trumpeter, av vilka många erbjuder större skärpa och briljans.

En annan faktor att tänka på är köparens kompetens, då ett flygelhorn exempelvis kan vara bättre lämpat för mer avancerade musiker. Att titta på specifikationerna för olika trumpeter kan hjälpa studenter eller yngre spelare bestämma vilken som passar bäst för deras behov.