Digitalpianon

Digitalpianon, även kända som Elektriska pianon moderniseras snabbare än någonsin tidigare. Tillverkare såsom Roland och Yamaha producerar ständigt nya modeller och därför är digitalpianon ett av de mest mångsidiga, geniala och spännande musikinstrumenten tillgängliga på marknaden idag. De har dessutom blivit ett populärt alternativ till traditionella akustiska pianon.

Visa all information

Mest populära Digitalpianon

Om Digitalpianon

Ett digitalpiano är ett elektriskt musikinstrument som är utformat för att fungera som ett alternativ till dess traditionella, akustiska motsvarighet. Till skillnad från ett akustiskt piano har ett elpiano inga strängar eller hammare och ingen soundboard. Ett digitalpiano har i stället ett elektroniskt ljud-chip och högtalare, som kan användas för att duplicera ljudet och känslan av att spela på ett traditionellt piano.

Saker att tänka på när du köper ett digitalpiano

Det finns ett antal saker som människor som vill köpa ett digitalpianot bör leta efter. Till exempel bör antalet tangenter som elpianot har beaktas. En bra digitalpiano uppsättning bör ha 88 vägda tangenter, såsom på 8865 Digitalpiano av Gear4music och Korg LP-350.

Polyfoninivån på digitalpianot bör också beaktas. Digitalpianot Casio Privia PX-720 erbjuder till exempel en 128-rösters polyfoni, vilket innebär att det tillåter användare att göra omfattande användning av dämparpedalen och spela svepande ackord.

Andra faktorer som bör beaktas är huruvida elpianot levereras med högtalare, vad dess minneskapacitet är, vilka pedalalternativ som erbjuds, huruvida ett stativ ingår och hur många låtar och digitala effekter det medföljer.