Fioler

Våra violiner omfattar ett fantastiskt utbud av varumärken, priser och storlekar. Vi säljer ett brett sortiment av violiner från ledande tillverkare såsom Yamaha, Stagg och Stentor-violiner samt våra egna, populära Gear4music-violiner. Vi har arbetat mycket hårt för att utveckla och förfina en rad av kvalitativa violiner som säljs för rimliga priser och vi är nu en av de ledande violinåterförsäljarna i Europa.

Visa all information

De Mest Populära Violinerna

Första 35 produkter som visas

Violin Information

Violin historia:

Även om violiner har gamla rötter, förvärvade de de flesta av deras moderna egenskaper från Luthiers i 1500-talets Italien, där instrumentet var en viol i stället för dagens violin. Det var inte förrän i barockstil som fiol började blomstra med respekterade kompositörer som Antonio Vivaldi och Johann Sebastian Bach med violiner i många av sina kompositioner. Sedan dess fiol har fått mycket kärlek och respekt från hela världen både ett solo och konsert instrument. Violiner är nu spelas av musiker i en mängd olika musikaliska genrer inklusive klassisk, jazz och folkmusik.

Fiol är ett fyra-strängade akustiska musikinstrument som spelas med en båge. Det huvuden upp familjen sträng instrument som har också viola, cello och kontrabas. Ljud genereras vanligtvis med hjälp av den båge, som består av en pinne med en remsa av tagel. Det finns många andra tekniker såsom pizzicato (Plektrum strängarna) till namnet en, är användningen av den båge (eller arco) det vanligaste sättet att spela instrumentet. Kolofonium gnids på bow håret att garantera dess släta progression över fiolsträngar och skapa nödvändiga resonans.

Att hitta rätt storlek Violin är avgörande för bekväm uppspelning. Det bästa sättet att mäta detta vore håll armen rakt ut och mäta avståndet från halsen till handleden.