Trummikrofoner

Trummikrofoner kommer i alla former och storlekar, alla med sina egna unika egenskaper för att kunna fånga olika delar av ett trumset. Dynamiska och kondensatormikrofoner är de vanligaste typerna av mikrofon som används för att fånga trummor.

Visa all information

Mest populära trummikrofoner

Första 29 produkter som visas

Om trummikrofoner

Att micka upp ett trumset kan vara ett av de svåraste uppgifterna för ingenjörer – Med rätt mikrofon kan jobbet dock vara mycket lättare. Ett trumset mickas traditionellt upp med en mikrofon på bastrumman, viveltrumman, hi-hattarna och två overhead-mikrofoner för cymbalerna och pukorna. Men som med alla typer av mikrofontillämpning finns det ingen regel till detta. För att uppnå vissa ljud föredrar kanske ingenjörer att lägga till specifika pukmikrofoner eller ytterligare rummikrofoner för att fånga atmosfären. Många tillverkare gör trummikrofonuppsättningar som består av de mest väsentliga mikrofonerna. Shure PGDMK6 trummikrofonsetet innehåller tre PG56 virveltrum/pukmikrofoner, en PG52-bastrummikrofon och två PG81 overhead-mikrofoner.

AKG D112 dynamiska mikrofonen är en studiofavorit för hantering av det höga trycket av en bastrumma och den finns även på Gear4music.se