Trummor & Slagverk

Titta igenom ett varierat utbud av trummor och slagverk, från traditionella akustiska trumset och elektroniska trummor till slagverk, tillbehör och trumhårdvara.

Visa all information

Våra Mest Populära Trumset

Lär dig mer om trummor

Vilka typer av trumset finns tillgängliga?

Trumset och cymbaler skapar olika ljud när de slås an beroende på deras storlek. Det finns två huvudsakliga konfigurationer för hur trumset sätts upp - rock och fusion. Generellt sett, med rocktrumsetkonfigurationen blir bastrumman den största komponenten med en diameter på 22 tum, och golvpukan näst störst med 16 tum. Hängpukorna är oftast av varierande storlek, med ett trummått på 12 tum och de andra 13 tum, medan en normal virveltrumma är omkring 14 tum.

Fusion-trumset saknar oftast golvpuka och har istället tre hängpukor som är tio tum, 12 tum och 14 tum i diameter. Bastrumman är ibland även mindre än 22 tum, med en normal storlek på 20 tum.

Juniortrumset är mindre i storlek för att passa yngre spelare. Junior 5-bitars trumset - är utformat för 5- till 10-åringar och består av en 16-tums bastrumma, en 12-tums virveltrumma, en 13-tums golvpuka och hängpukor på tio och 11 tum.

Vilka fördelar har elektroniska trumset?

Elektroniska trummor och cymbaler kan producera så mycket eller så litet buller du vill. Med hörlurar inkopplade kan ingen höra dig öva. Detta gör dessa trumset populära bland personer som lever i närhet till andra eller bland proffs som vill ha den korrekta ljudåtergivningen som hörlurar tillhandahåller. De kompletta uppsättningarna tar upp mindre plats än en konventionell rigg och kan packas ned om det behövs. Detta är perfekt för dem som är oroliga över utrymme i hemmet, eller resande musiker. Majoriteten av elektroniska trumset har inbyggda "spela med"-låtar och metronomer, vilket innebär att du har ett försprång när det gäller övning.

Du har kontroll över hur ditt trumset låter, vilket gör det enkelt att spela i en mängd olika stilar med bara ett trumset. Vissa elektroniska trumset låter dig till och med redigera eller ladda upp dina egna ljud! Vissa elektroniska trumset har mycket realistiska akustiska trumljud. Detta beror dock lite på din budget, då dyrare trumset ofta har ett mer realistiskt ljud.